GroenLinks wil einde aan vulkaanuitbarsting La Palma

Foto: Alexandros Michailidis / Shutterstock.com

GroenLinks vindt dat de internationale gemeenschap meer druk moet uitoefenen op Spanje om de vulkaanuitbarsting op het eiland La Palma te stoppen. Volgens GroenLinks-leider Jesse Klaver heeft Spanje de uitstoot van schadelijke stoffen uit de vulkaan niet onder controle.

De uitbarsting van de vulkaan op het Spaanse eiland begon in september en is nog altijd gaande. Klaver: “De vulkaan spuwt al weken as en lava. Ik snap best dat dat mooi is en natuurlijk hoort zo’n uitbarsting bij de lokale cultuur, maar het gaat wel ten koste van de flora en fauna in het gebied. Wat ons betreft heeft de uitbarsting nu lang genoeg geduurd.”

Het aantal vulkaanuitbarstingen is in de afgelopen decennia al sterk verminderd, maar dat gaat volgens GroenLinks niet ver genoeg. Klaver zinspeelt op een toekomst waarin vulkaanuitbarstingen helemaal verboden zijn: “Tijdens het klimaatoverleg is op internationaal niveau afgesproken om de uitstoot van broeikasgassen te verminderen. Een vulkaanuitbarsting past daar wat mij betreft niet bij.”

 
Deel dit artikel: