12 ℃

GroenLinks organiseert Landelijke Boomknuffeldag

Foto: Edgar G Biehle / Shutterstock.com

Ieder mens heeft behoefte aan knuffels, maar door het coronavirus is knuffelen niet altijd veilig. Daarom organiseert de lokale GroenLinks-fractie in Amsterdam komende zondag de Landelijke Boomknuffeldag.

“Door de pandemie moeten mensen veel missen, maar knuffelen missen we nog het meest”, vertelt initiatiefnemer Téjo Zoutjes. “Ieder mens heeft een behoefte aan een stukje aanraking, maar vanwege de huidige situatie is dat momenteel lastig. Wordt het gebrek aan knuffels te groot, dan gaan mensen rellen. Enfin, dat hebben we in de afgelopen dagen gezien.”

GroenLinks hoopt dat zo veel mogelijk mensen aan de Landelijke Boomknuffeldag deelnemen. Zoutjes: “Sommige mensen hebben nog nooit een boom geknuffeld. Wij willen mensen graag laten voelen hoeveel liefde een boom kan geven. Neem bijvoorbeeld een populier. Dat is van nature echt een schat. Het gevoel dat je krijgt als je je armen om zijn stam slaat, dat is onbeschrijflijk. Als jij lief bent voor de boom, dan is de boom lief voor jou.”

De Landelijke Boomknuffeldag begint zondag om 10:00 uur. Na afloop zullen de deelnemers koffiedrinken op het Museumplein.

 
Deel dit artikel: