19 ℃

Groen water?! Media trappen massaal in olympische grap

De grap van het IOC over zogenaamd “groen zwemwater” bij de Olympische Spelen in Rio is geslaagd. Volgens de organisatie zou het water zijn aangetast door een alg. De media die verslag doen van het evenement zijn er massaal ingetrapt. 

olympische-spelen-groen-zwembad2Het is inmiddels een traditie dat het IOC bij de Olympische Spelen een grap uithaalt met de aanwezige journalisten. De organisatie had dit keer een onzinverhaal verspreid over een vreemde alg in het bad voor de schoonspringers. De alg zou het water gifgroen hebben gekleurd, terwijl het naastgelegen waterpolobad wel gewoon blauw was.

Het bericht over het groene water werd door talloze media voor waar aangenomen. Onder andere de redacties van De Telegraaf, Sporza, de NOS en NU.nl tuinden er met open ogen in. “Hilarisch”, giert een woordvoerder van het IOC. “De journalisten hadden niet door dat ze in de maling werden genomen. Het was nog een flinke klus om de juiste kleurstof te vinden, maar we kunnen spreken van een geslaagde grap.”

 
Deel dit artikel: