16 ℃

Grimmige sfeer in Remsbeek na verkiezingsdebat over groenperkje Kerklaan

Foto: Kojoku / Shutterstock.com

De gemeenteraadsverkiezingen hebben de bevolking van Remsbeek tot op het bot verdeeld. Na een verkiezingsdebat over het groenperkje aan de Kerklaan zijn onlusten ontstaan.

Tijdens het debat ontstond een pittige woordenwisseling tussen de lijsttrekkers van twee lokale partijen. Remsbeek Vooruit wil het perkje aan de Kerklaan laten inzaaien met krokussen, terwijl EénRemsbeek juist pleit voor narcissen. Het lukte de lijsttrekkers niet om overeenstemming te bereiken.

Na afloop van het debat ontstond een grimmige sfeer in Remsbeek. Aanhangers van Remsbeek Vooruit gingen met fakkels de straat op en richtten zich tegen de achterban van EénRemsbeek. De politie moest beide partijen uit elkaar halen.

Remsbeek Vooruit-lijsttrekker Jos Rillens betreurt de ongeregeldheden, maar heeft begrip voor zijn aanhang: “De beplanting van het groenperkje aan de Kerklaan is nou eenmaal een heet hangijzer in onze gemeente. Er staan al jaren krokussen in het perkje, dan moet je niet ineens met narcissen aankomen. Dat zorgt voor onrust.”

Rillens zegt dat een coalitie met EénRemsbeek nog steeds mogelijk is, maar volgens EénRemsbeek-voorman Victor Meilicks is dat “uitgesloten, zolang er krokussen in dat kutperkje staan”.

 
Deel dit artikel: