Griepgolf net op tijd voorkomen

Foto: iStockPhoto – Getty Images

Door puur geluk lijkt ons land te ontsnappen aan de jaarlijkse griepgolf. De eerste patiënt die vermoedelijk met het griepvirus was besmet is vanmiddag overleden.

“Elk jaar krijgt Nederland te maken met een andere variant van het griepvirus. Juist in de wintermaanden zijn mensen kwetsbaar. Met het weer heeft dat niets te maken. In de winter zitten mensen vaker binnen, dichter op elkaar, waardoor ze elkaar makkelijker besmetten”, legt viroloog dr. Eric Stammelhuis uit.

Door een mazzeltje lijkt het griepvirus een jaartje over te slaan. Stammelhuis: “Het is elk jaar weer spannend bij wie de eerste symptomen worden waargenomen. Nu was het de 61-jarige Mathilde Hughters uit Eembrugge. Maar godzijdank is zij vanmiddag overleden, waardoor ze het griepvirus niet verder kan verspreiden. Daar zijn we natuurlijk ontzettend blij mee.”

Huisarts Jos Koelewijn is opgelucht dat de griep in zijn gemeente in de kiem kon worden gesmoord: “Mevrouw Hughters had eigenlijk altijd wat. Het is nooit leuk als een patiënt overlijdt. Maar als het dan toch moet, dan liever mevrouw Hughters.”

 
Deel dit artikel: