Grieperige man (28) net op tijd fit om met carnaval weer ziek te worden

Grieperige man (28) net op tijd fit om met carnaval weer ziek te worden
Foto: Di Studio / Shutterstock.com

BOXTEL - De afgelopen week voelde Joost Rullaart (28) uit Boxtel zich hondsberoerd en vreesde hij dat hij carnaval dit jaar aan zich voorbij moest laten gaan. Gelukkig voor Joost wordt dit doemscenario geen werkelijkheid, want naar eigen zeggen voelt hij zich inmiddels fit genoeg om vier dagen achter elkaar te gaan carnavallen.

“Natuurlijk ga ik mijn kop er helemaal vanaf zuipen”, blikt Joost vooruit. “Maar ik moet mezelf ook een beetje in acht nemen, want ik ben nog steeds herstellende van een fikse griep. Daarom zal ik na elke tien glazen bier een paracetamolletjes innemen.”

Joost weet inmiddels ook dat structuur onmisbaar is voor zijn herstel: “Het is belangrijk om de komende dagen een vast slaapritme te hebben. Dus niet de ene nacht twee uurtjes pitten en de andere nacht opeens drie uurtjes. Je moet iets kiezen en daaraan vasthouden, anders kan het lichaam ontregeld raken.”

Tevens wil Joost de komende dagen op zijn voeding letten: “Om aan te sterken heeft het lichaam groenten nodig. Daarom zal ik bij een kapsalon ook de twee schijfjes komkommer en het blaadje ijsbergsla netjes opeten. Om genoeg vitamine C binnen te krijgen wil ik zo nu en dan ook een fruitbiertje atten. Als ik ervoor zorg dat ik via het bier voldoende koolhydraten binnenkrijg, ben ik over een paar dagen weer helemaal de oude.”

 
Deel dit artikel: