10 ℃

Arts: “Griep is een verzinsel van luie mensen”

Veel werknemers zitten zogenaamd ziek thuis. Ons land zou momenteel te maken hebben met een griepgolf. Maar bestaat griep eigenlijk wel? Volgens huisarts Jos Koelewijn is griep slechts een verzinsel van mensen die te lui zijn om te werken.

Foto: Impact Photography / Shutterstock.com

Koelewijn bestudeerde het verschijnsel “griep” ruim twintig jaar. De conclusie van zijn onderzoek: griep bestaat al lang niet meer. Mensen met griep zijn werknemers die graag een paar dagen op de bank willen hangen, maar geen vakantiedagen willen opnemen.

“Griep is een ziekte die in ons land al lang niet meer voorkomt, net als de builenpest en astma. De laatste patiënt die echt griep had overleed al in 1928. Iedereen die daarna beweerde griep te hebben, was gewoon op zoek naar aandacht”, aldus de arts.

“Kijk eens naar de zogenaamde griepgolf van dit moment, zo vlak na Oud & Nieuw. Die timing is natuurlijk erg verdacht”, legt de Koelewijn uit. “Tijdens de jaarwisseling hebben mensen veel te veel gedronken. Ja, dan voel je je misschien niet zo lekker, maar dan is dat nog geen ziekte. Zoiets heet een langdurige kater.”

Jos Koelewijn is huisarts in Spakenburg en onder meer auteur van het boekje “Depressie? Stel je niet aan!”

 
Deel dit artikel: