18 ℃

Greetje (84) woont al een jaar in een auto

Foto: FetViewRoom / Shutterstock.com

Op het dashboard staat een kerstboompje, aan de binnenspiegel hangen twee kerstballen. Greetje Baffeld (84) probeert het toch nog een beetje gezellig te maken. Al ruim een jaar woont de bejaarde vrouw in haar auto.

Officieel is Greetje dakloos, maar daar is ze het niet mee eens. “Ik heb toch geen cabriolet?”, vraagt ze geïrriteerd. Ze wil geen zwerver worden genoemd. Ondanks haar omstandigheden is Greetje haar trots niet verloren.

Een kleine groep Nederlanders woont, om allerlei redenen, in een auto. Hoeveel het er precies zijn is niet bekend. “Ik hoor verschillende verhalen, maar de anderen die in hun auto wonen zijn jonger”, weet Greetje. “In de zomer zet ik de raampjes open en in de winter draait de motor. Dan blijft het nog een beetje warm in de auto.”

“Ooit woonde ik in een riante rijtjeswoning. Drie slaapkamers, een badkamer, doffe ellende. Ik moest alles schoonhouden. Ik zat tussen allemaal rijtjeshuispaupers in een rijtjeshuisbuurt, afschuwelijk! Godzijdank raakte ik alles kwijt aan de hoogste bieder”, mijmert Greetje. “Nu heb ik alleen nog mijn oude Skoda en zakken met geld. Vier ton, cash, in de kofferbak. Heerlijk.”

 
Deel dit artikel: