16 ℃

Gratis vakantie voor werklozen opnieuw populair

Het vakantieseizoen is aangebroken en dat geldt ook voor langdurig werklozen. De eerste gratis cruisevakantie voor langdurig werklozen zit er alweer op. Uitkeringsgerechtigden konden ruim twee weken genieten van alle luxe aan boord.

gratis-cruise-voor-werkloze-opnieuw-succesvolDe vakanties zijn bedoeld voor uitkeringsgerechtigden, die zelf geen luxe vakantie kunnen betalen. Voor hen charterde de overheid zes luxe cruiseschepen. De eerste reis van dit seizoen voerde de passagiers langs de Bahama’s, Sint Maarten en Aruba. Ruim vijfhonderd geselecteerde werklozen mochten mee.

Chantal Dubbeld (42) uit Zaandam heeft genoten van de reis. “Ik ben al 15 jaar bewust werkloos”, vertelt ze. “Ik vind het heerlijk om mijn eigen tijd te kunnen indelen, maar af en toe wil ik er ook even tussenuit. Ik was altijd al liever op vakantie dan aan het werk.”

Toch heeft Chantal ook kritiek. “Alle consumpties aan boord waren gratis, maar voor sterke drank moest worden bijbetaald. Dat is natuurlijk absurd. Werklozen hebben daar geen geld voor. Van het UWV moet ik het hele jaar solliciteren, daar mag best wat tegenover staan”, zegt ze.

De tweede groep langdurig werklozen vertrekt volgende week richting de Caraïbische eilanden.

 
Deel dit artikel: