16 ℃

Gratis cruise voor werklozen bijna volgeboekt

De gratis cruise voor mensen met een ww- of bijstandsuitkering is ongekend populair. De gratis reizen naar de carraïben zijn bijna volgeboekt.

cruiseschipDe luxe vakanties worden aangeboden door uitkeringsinstantie UWV. Langdurige werkloosheid zorgt soms voor extra zorgen en stress. Door gezinnen van uitkeringsgerechtigden een gratis cruise aan te bieden, hoopt het UWV de spanningen wat te verminderen.

Ricardo de Krijger uit Diemen leeft al zeven jaar van een bijstandsuitkering. Werken is volgens hem “gewoon niet zo zijn ding”. Ricardo schreef zich direct in voor de gratis cruise. “Mensen met een baan gaan soms wel twee keer per jaar op vakantie. Het is terecht dat wij nu ook eens een paar maanden er tussenuit mogen”, zegt Ricardo.

Voor de gratis vakanties heeft de overheid zes luxe cruiseschepen gecharterd. De schepen varen vanuit Miami via de Bahamas, de Dominicaanse Republiek, Sint Maarten en Martinique naar Jamaica. Elke reis duurt zo’n acht weken. Mensen die langer dan een jaar werkloos zijn, verblijven drie weken langer op Jamaica.

 
Deel dit artikel: