14 ℃

Grappige arts draagt foto van killerclown op zijn beschermde coronapak

Foto: Jinga / Digital Storm / Julius Bramanto / Shutterstock.com

Het is een nieuwe, sympathieke trend in ziekenhuisland; artsen en verpleegkundigen die foto’s van zichzelf op hun beschermende pakken dragen. Op deze manier zien de zieke coronapatienten wie achter het mondkapje en de andere bescherming schuilgaat. Voor de grappige arts David Baartwijk een uitgelezen mogelijkheid om de patiënten eens te laten bulderen van het lachen.

“Ik ben nou eenmaal een vrolijke snuiter”, zegt David Baartwijk over zichzelf. “Ze noemen mij in dit ziekenhuis ook wel de ‘graparts’.” Er ontsnapt een gulle lach achter het masker van de intensivist. “Mijn motto is: lachen is het beste medicijn dat de natuur ons heeft gegeven. Ik laat geen kans onbenut om bij mijn patiënten een lach op het gezicht te toveren.”

En dus loopt graparts Baartwijk deze week met een foto van een killerclown op zijn beschermde pak. “En het is een doorslaand succes,” al zeg ik het zelf. “Vanochtend stond ik bij een hoogbejaarde patiënte die net was ontwaakt uit een coma van drie weken. Zij zette direct grote ogen op en proestte het uit. Echt, ze blééf er bijna in. Heerlijk om te zien dat mijn practical-joke zo’n succes heeft.”

 
Deel dit artikel: