19 ℃

Grapperhaus: “Schandalig dat mijn schoonmoeder hier ongestraft mee wegkomt”

Foto: YT CC

Ferd Grapperhaus blijft onder protest aan als minister van Justitie en Veiligheid. Grapperhaus is boos, omdat zijn schoonmoeder tijdens zijn bruiloft de coronaregels heeft overtreden en daarvoor geen boete krijgt.

Op heimelijk gemaakte foto’s is te zien hoe Grapperhaus op zijn bruiloft een knuffel kreeg van zijn schoonmoeder. Daarbij hield zij niet de voorgeschreven anderhalve meter afstand. Tijdens een debat in de Tweede Kamer noemde Grapperhaus het gedrag van zijn schoonmoeder ‘onacceptabel’.

“Dat mijn schoonmoeder hiermee wegkomt, bewijst maar weer hoe hypocriet ons rechtssysteem in elkaar zit”, brieste Grapperhaus. “Hoe haalt deze vrouw het in haar hoofd om midden in een pandemie te gaan knuffelen. Met een minister, nota bene. Schande!”

Ondanks zijn kritiek op het beleid stapt Grapperhaus niet op. “Maar”, zo sprak hij de Tweede Kamer vermanend toe, “hier is het laatste woord nog niet over gesproken. Het is nu aan de Kamer om mijn vertrouwen in de politiek te herstellen. Dat zal nog even moeten wachten, want ik ga nu eerst op huwelijksreis. Naar Spanje, om precies te zijn.”

 
Deel dit artikel: