11 ℃

Grapperhaus pleit voor strengere coronamaatregelen

Foto: Nancy Beijersbergen / Shutterstock.com

De maatregelen tegen het coronavirus moeten strenger worden. Dat zei minister Ferd Grapperhaus dinsdag in de Tweede Kamer. “Overal zie je dat mensen de coronamaatregelen aan hun laars lappen. Hoe lang laten we dat nog toe?”, vroeg de minister zich af.

“Iedereen weet dat anderhalve meter afstand de regel is. Er zijn veel mensen die zich daar prima aan houden, maar er zijn ook mensen die er gewoon maling aan hebben. Mensen die – ik noem maar wat – met z’n allen op een kluitje gaan staan voor een groepsfoto. Dat mogen we niet toestaan”, zei Grapperhaus geïrriteerd.

Volgens Grapperhaus zijn er bepaalde situaties waarin mensen steeds te weinig afstand houden: “Dat is niet op straat of in winkels, maar juist bij onderlinge bijeenkomsten. Ik heb gehoord dat mensen op feestjes massaal de regels overtreden. Dan vraag ik me af: wie is hier eigenlijk verantwoordelijk voor de handhaving?”

Grapperhaus wil dat Justitie hogere boetes oplegt aan mensen die tóch de fout in gaan: “Anders word ik als minister niet meer serieus genomen.”

 
Deel dit artikel: