15 ℃

Grapperhaus: “Je trouwdag is de mooiste dag van je leven”

Foto: Christiaan Krouwels / Wiki Commons CC

De trouwdag is voor veel mensen de mooiste dag van hun leven. In onze serie over trouwen spraken we met verschillende bekende Nederlanders over hun bruiloft. Vandaag praten we met minister Ferd Grapperhaus over zijn trouwerij.

Hoe kijkt u terug op uw bruiloft?
“Het was een heerlijke dag. Niet voor alleen Elisabeth en mij, maar ook voor alle gasten. Iedereen was zo blij. Een bruiloft is een feest van liefde en verbondenheid. Er werd volop geknuffeld, handen geschud en gefeest. Op zo’n dag gaat het er om dat je echt samen bent, dicht bij elkaar.”

Toch was er ook kritiek. Wat vindt u daarvan?
“Kritiek? Daar heb ik niets over gehoord. Van neef Robert zeker? Hij heeft altijd wat te zeiken. Kijk, bij elke bruiloft gaat wel wat mis. Bij onze bruiloft kwam de fotograaf niet opdagen. Ja, jammer. Gelukkig lag er nog iemand met een camera in de bosjes, zodat we toch nog een groepsfoto konden maken.”

Was deze trouwdag de mooiste dag uit uw leven?
“Het is natuurlijk een cliché, maar ik denk het wel. Elisabeth en ik hebben er alleen maar positieve herinneringen aan overgehouden. Als ik terugkijk op mijn bruiloft, dan denk ik: ja, dit was echt zo’n dag waarop alles klopt.”

 
Deel dit artikel: