20 ℃

Grapperhaus: “Ik gaf al feestjes toen dat nog helemaal niet mocht”

Foto: Christiaan Krouwels / Wiki Commons CC

Ook CDA-coryfee Ferd Grapperhaus mengt zich volop in de verkiezingsstrijd. “Ik heb me nooit kunnen vinden in de harde lijn van de VVD. Je ziet dat Nederland snakt naar versoepelingen. Daar ben ik altijd een groot voorstander van geweest”, aldus Grapperhaus.

In de aanloop naar de Tweede Kamerverkiezingen op 17 maart lijkt de eensgezindheid in Den Haag spoorslags verdwenen. Als het aan minister Grapperhaus ligt, wordt het CDA weer de grootste partij: “In heel Nederland klinkt de roep om versoepelingen. Mensen willen weer feestjes geven. Het CDA is een partij die wat dat betreft graag voorop loopt. Ik gaf al feestjes toen dat helemaal nog niet mocht.”

“Nederlanders zijn de coronamaatregelen spuugzat. Ik begrijp dat”, aldus Grapperhaus. “Ik versoepelde een half jaar geleden al. En dat zijn geen loze woorden. Mag ik u herinneren aan mijn bruiloft? Waar andere politici slaafs de regels volgden, stak ik voor Nederland mijn nek uit. Ik heb geknuffeld en gezoend, onderzocht waar de grenzen liggen. Heel veel kiezers konden dat toen waarderen. Op 17 maart plukt mijn partij daar de vruchten van.”

 
Deel dit artikel: