16 ℃

Grap over aanslag Manchester valt verkeerd

Woedende reacties op het internet over een misplaatste grap over de aanslag in Manchester. Bij de aanslag, direct na een concert van zangeres Ariana Grande, kwamen 22 jonge mensen om het leven. Een satirische website plaatste dinsdagmiddag een grappig bedoeld artikel over het drama.

Foto: YT CBS News

In het zogenaamd grappige artikel wordt met een vrijwel onzichtbaar laagje satire gesteld dat de dader mogelijk een goede reden had om een aanslag op kinderen te plegen. Wie de smakeloze ‘grap’ heeft verzonnen is niet duidelijk, omdat de schrijver niet het lef had om zijn naam erbij te vermelden.

Direct na de publicatie van het walgelijke artikel volgde een stortvloed van kritiek. “Rot op joh gekken, hoe kan je nou nog geen 12 uur na een aanslag waarbij een tiental kinderen omkomen er zo’n dramatische grap over maken. Zo snel mogelijk verwijderen of dit gaat jullie heel veel volgers kosten”, schrijft lezer Johan over de mislukte ‘grap’. “Buiten dat het too soon is, is het niet eens grappig”, luidt het commentaar van lezer Henk.

De satirische website zal het artikel later verwijderen en excuses maken.

 
Deel dit artikel: