14 ℃

Graaiflatie bij SP: contributie 100 procent duurder

Graaiflatie bij SP: contributie 100 procent duurder
Foto: Jeroen Meuwsen Fotografie / Shutterstock.com

De SP ligt onder vuur vanwege de sterk gestegen contributie die nieuwe leden moeten betalen. In het afgelopen jaar is de contributie voor het eerste kwartaal maar liefst 100 procent duurder geworden.

Wie een jaar geleden lid werd van de SP betaalde voor het eerste kwartaal helemaal niets. Nu moet voor dezelfde periode minstens de volle 5 euro worden betaald. Een prijsstijging van maar liefst 100 procent. Ook in de webshop van de SP gingen de prijzen flink omhoog. Voor een t-shirt, dat vorig jaar nog 7 euro kostte, moet inmiddels 7,50 worden betaald. Een prijsstijging van ruim 7 procent. Een SP-schrijfblok, vorig jaar nog 1,75, werd zelfs 14 procent duurder.

Econoom Frans van Deuteren noemt de prijsstijging absurd. “Natuurlijk, alles is duurder geworden, maar deze prijsstijging staat in geen enkele verhouding tot de inflatie. De SP maakt schaamteloos misbruik van de situatie. Da’s leuk zakkenvullen voor partijleider Lilian Marijnissen en haar kornuiten”, aldus Van Deuteren.

Inmiddels zijn leden van de SP een ’terughaalactie’ gestart. Een SP-lid uit Dronten roept via Twitter iedereen die recent lid is geworden van de SP op om de contributie voor het eerste kwartaal terug te eisen: “Dit geld is van ons. We pakken de winsten terug en stoppen de onnodige prijsverhogingen.”

 
Deel dit artikel: