17 ℃

Graaichauffeur harkt elke maand 2.600 euro binnen

Graaichauffeur harkt elke maand 2.600 euro binnen
Foto: Bernard / Shutterstock.com

Door de inflatie hebben veel Nederlanders het moeilijk, maar aan sommige mensen lijkt het koopkrachtverlies compleet voorbij te gaan. Topchauffeur Anton Boekels harkt elke maand het lieve sommetje van 2.600 euro binnen.

Zijn werkgever Van der Bun Logistics heeft heel wat uit te leggen, nu de salarissen van enkele topchauffeurs op straat zijn beland. Journalisten wisten de salarisgegevens van de chauffeurs te achterhalen en plaatsten ze op internet. Boekels (57) strijkt maandelijks maar liefst 2.600 euro bruto op. Na aftrek van belastingen krijgt hij bijna TWEEDUIZEND (!) euro op zijn rekening bijgeschreven. Elke maand. Niet slecht, voor iemand die amper veertig uur per week op de weg zit.

In de politiek zijn vragen gesteld over het topsalaris van Boekels. De SP vindt dergelijke topsalarissen ontoelaatbaar. “Het moet afgelopen zijn met de graaicultuur binnen de transportsector. Boekels zit de hele dag in zijn cabine en stapt af en toe uit om iets te lossen. Meer doet hij niet. Boekels heeft geen leidinggevende functie en nauwelijks verantwoordelijkheden. Dan is zo’n topsalaris volledig buiten proportie”, zegt SP-lid Fennelien Zoutjes.

Boekels’ manager was niet bereikbaar voor commentaar.

 
Deel dit artikel: