17 ℃

Gotham City ruilt Batman in voor Pieter Omtzigt: “We hebben behoefte aan nieuw soort superheld”

Foto: Reinaroundtheglobe / Minerva Studio / Andrei Kuzmik / Shutterstock.com / Omtzigt / Wiki Commons CC

Na decennialang beschermd te zijn door Batman heeft Gotham City besloten om te kiezen voor een andere superheld. De geplaagde stad heeft unaniem gekozen voor de inzet van de Nederlandse parlementariër Pieter Omtzigt.

Burgemeester Anthony García van Gotham City maakte vannacht bekend dat Batman een functie elders krijgt. Volgens de burgemeester van de door misdaad geteisterde stad wordt het tijd voor een nieuw soort heldendom: “We waarderen de inzet van Batman voor de stad, maar als we eerlijk zijn is het in Gotham nog steeds een teringbende. Met Batman bleef het dweilen met de kraan open. Steeds als we dachten dat de stad veilig was, kwam er weer een nieuwe superschurk om ons te terroriseren. We hebben er vertrouwen in dat Omtzigt voor meer structurele veiligheid gaat zorgen.”

Pieter Omtzigt heeft al laten weten dat hij er veel zin in heeft: “Waar onrecht is, daar ben ik. Dat mag inmiddels algemeen bekend zijn. En in Gotham is zeer veel onrecht. Dus dat is een kolfje naar mijn hand. Mijn eerste wapenfeit wordt een zware parlementaire enquête om het geboefte van de stad eens flink aan de tand te voelen. Dat zal The Joker, The Penguin, Two-Face, The Riddler en Mr Freeze wel een toontje lager laten zingen. Tegenmacht, here we come!”

 
Deel dit artikel: