“Is het geen tijd om mijn schulden gewoon kwijt te schelden?”

Foto: NPCC

Nog steeds worden Nederlanders met schulden geacht die zelf terug te betalen. Gemeenten zouden voortaan sneller voor de schulden moeten opdraaien. Dat staat in een notitie van de Raad voor Volksgezondheid en Samenleving die vandaag wordt aangeboden aan de minister.

Stapels aanmaningen, incassobureaus en zelfs deurwaarders kreeg ze in de afgelopen jaren te verwerken. Het hielp allemaal niets. Volgens Gonnie Moers (62) is het hoog tijd dat haar schulden worden kwijtgescholden.

Mevrouw Moers heeft schulden bij talloze bedrijven. Haar schuld is inmiddels opgelopen tot ruim 200.000 euro. “Steeds als ik geld leen voor een nieuwe auto of een nieuwe televisie loopt mijn schuld verder op. Ja, en dan? Ik heb al diverse keren aangegeven dat ik echt niet van plan ben om te betalen, maar ze blijven aandringen. Heel vervelend”, vertelt mevrouw Moers.

“De incassobureaus weten niet van ophouden. Ze gáán maar door. Elke keer als ik een nieuw bankstel koop, komen er vijf aanmaningen achteraan. En dan moet ík weer gaan bellen zeker?”, briest ze. “Ze willen maar niet begrijpen dat ik niet betaal. Dan kunnen ze blijven zeuren, maar ze kunnen me ook gewoon de schuld kwijtschelden.”

Mevrouw Moers is strijdlustig: “Ik laat het er niet bij zitten hoor. Deze week stap ik naar de instanties. Nu moeten zij het maar oplossen.”

 
Deel dit artikel: