29 ℃

Gonnie: “De instanties lieten me gewoon barsten”

Het zal je maar overkomen. Al zeven jaar ligt Gonnie Moers (58) overhoop met de instanties. Ondanks talloze telefoontjes, e-mails en zelfs aangetekende brieven weigeren de instanties haar te helpen. Gonnie is radeloos.

Gonnie-MoersWat begon als een normale standaardprocedure, eindigde voor Gonnie in een nachtmerrie. “Ik moest van de ene instantie naar de andere. Steeds werd ik van het kastje naar de muur gestuurd”, vertelt ze geëmotioneerd. “Ik heb al zo’n zes of zeven instanties benaderd, maar niemand doet iets.”

In augustus 2013 kreeg Gonnie van de instanties een formulier. “Of ik dat maar even wilde invullen. Nou, toen werd ik pas écht kwaad. Waar haalden ze het lef vandaan? Ik heb meteen de telefoon gepakt. Maar ja, de directeur van de instanties kreeg ik natuurlijk niet te spreken. Die zit ergens in een kantoor z’n zakken te vullen.”

“Als gewone burger hoef je op de instanties niet te rekenen. Ze laten je gewoon barsten, terwijl ik wel jarenlang belasting heb betaald”, moppert Gonnie. Inmiddels is ze een Facebook-actie gestart. “Ik wil de klachten van zo veel mogelijk mensen bundelen en aanbieden aan de instanties. Dan moeten ze wel.”

 
Deel dit artikel: