18 ℃

“Goedkope stroom vaak van slechte kwaliteit”

Foto: Succo / Pixabay

Via allerlei media wordt ons tegenwoordig aangeraden om over te stappen naar een andere energieleverancier. Met een flinke welkomstbonus worden consumenten verleid om de overstap te wagen. Toch blijft het oppassen geblazen volgens deskundigen.

Energiedeskundige Gerrit Plasmeyer: “Waar je voor uit moet kijken, is dat je niet afgescheept wordt met goedkope stroom van slechte kwaliteit. Het is bekend dat een aantal leveranciers van hun minder goede stroom af probeert te komen. Vaak gaat het om oude voorraden die ze voor een spotprijs in China hebben ingekocht. Soms is die stroom al maanden over de datum.”

Ook afgewerkte stroom uit België is berucht. Deze zogenaamde rode stroom wordt massaal gedumpt op de Nederlandse markt. Plasmeyer: “Als je die gebruikt, merk je dat zulke stroom toch vaak wat steken laat vallen. Zo kan het zijn dat je afwasmachine zomaar een deel van programma overslaat, of dat het lampje in je koelkast de hele tijd blijft branden. Het is altijd verstandig om dat even te controleren.”

 
Deel dit artikel: