23 ℃

Glazenwasserspartij rekent op 15 zetels bij Tweede Kamerverkiezingen

Foto: Andrey Popov / Shutterstock.com

Een recordaantal van 89 partijen wil meedoen aan de Tweede Kamerverkiezingen in maart. Deze week lieten nog eens 26 partijen zich inschrijven. Eén van de nieuwkomers is de Glazenwasserspartij.

“Ons land telt 6.217 glazenwassers. Zij zijn tot nu toe onvoldoende vertegenwoordigd in de Tweede Kamer. Sterker nog: van alle Kamerleden is op dit moment niemand glazenwasser. Dat moet veranderen”, zegt lijsttrekker Stef Brouwmeester (37).

Brouwmeester noemt het absurd dat zelfs dieren een eigen partij met kamerzetels hebben, maar glazenwassers niet. “Glazenwassers verdienen een krachtig geluid in de Tweede Kamer. Wanneer in de politiek gedebatteerd wordt over het streeploos reinigen van ramen willen wij meepraten”, aldus de lijsttrekker.

Toch is de Glazenwasserspartij beslist geen one-issuepartij, benadrukt Brouwmeester: “Ook over zaken als vreemdelingenbeleid, overheidsfinanciën en euthanasie hebben glazenwassers een mening die gehoord moet worden. Ik hoop dat Nederlanders in maart massaal op de Glazenwasserspartij zullen stemmen. Niet alleen glazenwassers, maar iedereen die ook maar een beetje affiniteit heeft met schone ramen.”

 
Deel dit artikel: