24 ℃

Giel Beelen krijgt € 565.000,- van u

Radio-dj Giel Beelen krijgt het best betaalde weekendbaantje van Nederland. Hij stopte onlangs met zijn slecht scorende ochtendshow op 3FM en gaat binnenkort alleen op vrijdag-, zaterdag- en zondagavond werken. Daarvoor vangt hij jaarlijks € 565.000,-.

giel-beelen-gielbeelenDe Telegraaf onthulde het salaris van de plaatjesdraaier. De 565.000 euro die Publieke Omroep hem jaarlijks toeschuift wordt grotendeels betaald van belastinggeld. Hierdoor is Giel Beelen met afstand de best betaalde ambtenaar van Nederland, met een een veel hoger inkomen dan bijvoorbeeld de premier.

Het enorme salaris van Beelen is opmerkelijk, vooral omdat hij door tegenvallende luistercijfers onlangs door 3FM uit de ochtend werd getrapt. Vanaf januari is Giel verbannen naar onbelangrijke uitzendtijdstippen en tot die tijd werkt hij zelfs helemaal niet.

Het salaris van Giel Beelen staat al jaren ter discussie. Ook nu wil de Tweede Kamer opheldering. PvdA’ers John Kerstens en Mohammed Mohandis willen van het kabinet weten of een salaris van 560.000 euro voor een plaatjesdraaiende semi-ambtenaar nog wel redelijk is.

Giel Beelen was op zijn vakantie-adres niet bereikbaar voor commentaar.

 
Deel dit artikel: