13 ℃

GGD gaat naar de beurs

Foto: Wut Moppie / Shutterstock.com

De GGD heeft een beursgang aangekondigd. Wat ooit begon met een klein prikpraktijkje op een zolderkamer is uitgegroeid tot een professionele gezondheidsorganisatie met vestigingen door het hele land.

Vooral in het afgelopen jaar heeft de GGD een stormachtige groei doorgemaakt. De GGD werd in ons land zelfs marktleider op het gebied van coronatesten en het zetten van prikken.

De beursgang komt voor econoom Frans van Deuteren niet geheel onverwacht. “De GGD heeft op dit moment echt de wind in de zeilen. Het aantal mensen dat een test- of vaccinatiecentrum van de GGD bezoekt is groter dan ooit. Het is heel knap dat het bedrijf juist in deze tijd zo heeft weten te groeien”, aldus Van Deuteren.

Beursanalisten noemen de GGD nu al de nieuwe Tesla, of Amazon. Van Deuteren verwacht dan ook dat beleggers het aandeel GGD hoog zullen waarderen: “De markt is booming. Natuurlijk is er het risico dat de coronabranche ooit een keer inzakt, maar als je kijkt naar de naleving van de maatregelen hoeven we daar voorlopig niet bang voor te zijn.”

 
Deel dit artikel: