16 ℃

Veel gezinnen met laag inkomen kunnen kosten van Black Friday niet betalen

Veel gezinnen met laag inkomen kunnen kosten van Black Friday niet betalen
Foto: BearFotos / deckorator / Shutterstock.com

Een groot deel van de Nederlanders ziet op tegen Black Friday. Vooral gezinnen met een laag inkomen verwachten problemen door de hoge kosten die Black Friday met zich meebrengt.

Black Friday is niet voor iedereen een feest. Maar liefst 54 procent van de Nederlanders heeft moeite om de kosten van Black Friday te betalen, zo blijkt uit een peiling van bureau QuestionIt. Voor een gemiddeld gezin met twee kinderen kunnen de kosten oplopen tot honderden euro’s.

Anja Modderkamp (38) moet met haar gezin rondkomen van een bijstandsuitkering. Voor haar is Black Friday elk jaar een probleem. “Zelfs met korting betaal je voor een nieuwe koffiemachine al gauw 150 euro. En daar komen de kosten van de afgeprijsde laptop nog bij. Als ik dan ook nog een nieuwe televisie koop, ben ik al meer dan duizend euro kwijt”, rekent ze uit.

Anja vindt dat de overheid moet bijspringen: “Het probleem is dat arme gezinnen anders nog verder buiten de samenleving komen te staan. Ik wil best meedoen, maar dan moet de overheid ons wel een beetje tegemoetkomen. Wij zouden al veel makkelijker door Black Friday heenkomen als de overheid een deel van de kosten zou vergoeden.”

 
Deel dit artikel: