18 ℃

Gezin dolgelukkig met 40 cent extra koopkracht

Bijna alle Nederlanders krijgen in het komende jaar meer te besteden. Dat blijkt uit cijfers van het Centraal Bureau voor Statistiek (CBS). De familie Feenstra vraagt zich af wat ze in hemelsnaam met al dat extra geld moeten doen.

Foto: Sylv1rob1 / Shutterstock.com / Francesca Tosolini / Unsplash

Rogier en Aukje Feenstra zijn tweeverdieners. Rogier werkt fulltime als autoverkoper. Aukje werkt twee dagen per week in het huishouden. Het stel heeft een inwonende dochter (Roos) en een uitgewoonde dochter (Chamilla).

Het CBS maakte bekend dat de koopkracht van een gemiddeld gezin steeg met 0,3 procent. De familie Feenstra rekende de cijfers door. Uit de berekeningen blijkt dat het hele gezin volgend jaar 40 cent meer te besteden heeft.

Het gezin is het nog niet eens over waar het extra geld naartoe moet. Rogier overweegt om de helft te beleggen in aandelen. Aukje vindt dat de veertig cent naar het kunst- en cultuurbudget moet: “Rogier en ik zijn al lang niet meer samen naar de bioscoop geweest. Met deze financiële meevaller wordt dat misschien binnen tien jaar mogelijk.”

 
Deel dit artikel: