12 ℃
Liz Truss (47)

Gewone huisvrouw wordt nieuwe premier Verenigd Koninkrijk

Gewone huisvrouw wordt nieuwe premier Verenigd Koninkrijk
Foto: Lingtren.com / Shutterstock.com

Voor het eerst krijgt het Verenigd Koninkrijk een gewone huisvrouw als nieuwe premier. Het gaat om de 47-jarige Liz Truss, getrouwd en moeder van twee kinderen.

Truss wordt de opvolger van de regelmatig als feestbeest bestempelde Boris Johnson en de elitaire Theresa May. “Het Verenigd Koninkrijk kiest nu heel bewust voor een doorsnee huisvrouw om het land te gaan besturen. Truss is een gewone, oersaaie moeder met een dorre schoot. Iemand met wie miljoenen Britse vrouwen zich kunnen identificeren”, zegt correspondent Eric Mouwert.

Truss woont in een twee-onder-een-kap-woning in Londen en brengt haar oudste zoon op zaterdagochtend naar de voetbaltraining. Voor het boenen van de eikenhouten keukentafel sprak zij in 2017 haar voorkeur uit voor het middel Pledge. Met Truss wordt het Verenigd Koninkrijk het eerste land waar een gewone huisvrouw aan het hoofd van de regering komt te staan. Nederland had nog nooit een huisvrouw als premier. Wel kent ons land sinds januari een gewone huisvrouw als minister van Defensie.

 
Deel dit artikel: