17 ℃

Gewonden bij Belgische steekproef

Zes gewonden. Dat is de uitkomst van een uit de hand gelopen steekproef onder de inwoners van Brussel, waarin aan de respondenten werd gevraagd naar hun opinie over het gebruik van bajonetten door lokale overheden.

Foto: FutureGalore / Anton Vasylenko / Shutterstock.com

Een overgrote meerderheid (83%) van de inwoners houdt het Brusselse politiekorps verantwoordelijk voor de scherpe resultaten. Bijna driekwart van de burgers wantrouwt zelfs de gebruikte onderzoeksmethoden en overweegt een volgende keer niet meer mee te doen. “Prima als de overheid een steekproef houdt”, meent Kevin Vandenhazenbroucke, slachtoffer van de steekproef, “maar laat ze dat dan gewoon online doen in plaats van met zo’n invasieve onderzoeksmethode. Maar goed, dat is slechts mijn mening, ik weet eigenlijk niet hoe andere Belgen daar over denken.”

Het is niet de eerste keer dat België wordt opgeschrikt door een steekproef. Eind 2004 maakte de gemeente Tongeren het nog bonter, toen werd getracht een doorsnede van de bevolking te maken. Een 35-jarige Belg en 1,3 kinderen kwamen daarbij om het leven.

 
Deel dit artikel: