20 ℃

Gevoelstemperatuur vrouwen naar -10 °C

Gevoelstemperatuur vrouwen naar -10 °C
Foto: Nenad Cavoski / Shutterstock.com

Na een periode met relatief zacht weer krijgen vrouwen het in de komende dagen flink kouder. Op sommige plaatsen daalt de gevoelstemperatuur van vrouwen tot maar liefst tien graden onder het vriespunt.

De koudegolf wordt veroorzaakt door een luchtstroming uit het noordoosten. Volgens MeteoScience ligt de temperatuur in de komende dagen nog maar enkele graden boven nul, wat bij vrouwen overeenkomt met een gevoelstemperatuur van min tien.

Veel vrouwen treffen in paniek maatregelen voor de naderende koudegolf. Jolande Cutten (33) uit Veenendaal is goed voorbereid. “Ik heb een fleecedekentje, Netflix en een pot kruidenthee klaargelegd. De verwarming staat voor de zekerheid alvast op de hoogste stand. Ik weet niet hoe lang ik op de bank moet blijven”, bibbert ze.

Jolande gaat voorlopig niet naar haar werk. “Bij deze extreme gevoelstemperaturen kán ik niet anders dan me ziek melden. Dit is helaas overmacht”, zegt ze klappertandend. De meeste bedrijven hebben begrip voor de situatie en draaien in ieder geval tot eind volgende week volledig op mannen.

 
Deel dit artikel: