17 ℃

Gevestigde partijen waarschuwen: “BBB heeft stuitend gebrek aan bureaucraten en beroepspolitici”

Gevestigde partijen waarschuwen: “BBB heeft stuitend gebrek aan bureaucraten en beroepspolitici”
Foto: Jeroen Meuwsen Fotografie / Shutterstock.com

De BoerenBurgerBeweging (BBB) van Caroline van der Plas komt met een indrukwekkend aantal zetels in de Eerste Kamer en de Provinciale Staten, maar is de partij daar wel klaar voor? Gevestigde partijen van links tot rechts waarschuwen voor het totaal gebrek aan bureaucraten bij de BBB.

“Levensgevaarlijk voor het prachtige regeltjesland dat wij in de afgelopen decennia hebben opgebouwd”, zegt een D66-prominent die anoniem wil blijven. “Terwijl wij er altijd voor zorgen dat onze kandidatenlijsten voor de verkiezingen vol staan met ambtenaren, bureaucraten en diplomaten, plempt BBB er allerlei gewone burgers op. Dat is niet alleen stuitend, maar ook een reële bedreiging voor onze bureaucratie.”

Ook een fractielid van de PVV vindt de kandidatenlijsten van de BBB dubieus: “Ik heb zeer nauwkeurig onderzocht wie de kandidaten van de BBB zijn en wat blijkt: bijna geen beroepspoliticus te vinden. Waar onze lijst is gevuld met mensen die al zeventien jaar op het pluche zitten, komt de BBB met mensen die alleen maar ervaring hebben in het echte leven. Wat een gevaarlijk lachertje.”

 
Deel dit artikel: