23 ℃

Getrouwde stellen eten minder vis

Koppels eten naarmate hun huwelijk vordert steeds minder vis: gemiddeld 1,3 keer per week, tegenover 3,2 keer per week voor stellen die elkaar net kennen. Dat blijkt uit gezamenlijk onderzoek van de Viva en de Voedingswijzer.

Foto: Voyagerix / Lotus Images / Shutterstock.com

“Volle schema’s en hoofdpijn zijn de voornaamste redenen waarom het er bij getrouwde koppels niet altijd van komt”, legt onderzoeker Sascha de Bree uit. “Terwijl vis met omegavetzuren juist heel goed is tegen hoofdpijn en de bereidingstijd vaak korter is dan mensen denken. Vis is dus bij uitstek geschikt is als tussendoortje in de drukke agenda.”

Respondent Victor Hoogma (38) kan zich vinden in de conclusies van het onderzoek, dat onder 1200 mensen is uitgevoerd: “Toen mijn vrouw en ik elkaar net kenden aten we bijna elke avond vis, een keer zelfs vier keer op één avond. Tegenwoordig mag ik al blij zijn als er eens per maand vissticks op tafel komen. Jammer, want ik ben dol op vis.”

De Bree adviseert: “We raden mensen aan twee keer per week vis te eten, maar dat kan je natuurlijk niet opleggen. Het belangrijkste is dat je het onderwerp bespreekbaar houdt binnen je huwelijk. Of dat je eens nieuwe dingen probeert, zoals rode poon met een stuk prei.”

 
Deel dit artikel: