16 ℃

Geschokte reacties na Portugese EK-overwinning

Uit de hele wereld komen geschokte reacties binnen, na de Portugese overwinning in de finale van het EK voetbal. “Een laffe, barbaarse daad tegen onze vriend en bondgenoot Frankrijk”, sprak de Amerikaanse president Obama na de wedstrijd.

Frankrijk-woedend-op-onsportieve-PortugezenDe Russische president Poetin heeft de Portugese overwinning scherp veroordeeld. Hij betuigde zijn medeleven aan het Franse volk. “Ik ben geschokt door de verachtelijke en laffe aanvallen van de Portugezen. Mijn gedachten gaan vooral uit naar de spelers van het Franse elftal en hun familie en vrienden”, aldus Poetin.

Paus Franciscus heeft maandagochtend in een rouwtelegram zijn medeleven en solidariteit met het Franse volk uitgesproken. “Parijs beleeft een gitzwarte en loodzware dag”, liet vicevoorzitter van de Europese Commissie Frans Timmermans weten.

De Franse president François Hollande riep zijn volk op om sterk te zijn. “De Portugese overwinning is een aanslag op onze waarden en onze open samenleving. Deze laffe daad zal onze trots en onze vrijheden niet wegnemen. Frankrijk blijft Europees kampioen”, sprak de president.

 
Deel dit artikel: