13 ℃

Gescheiden trouwen volgens coronaregels toch mogelijk

Foto: Gunnar Pippel / Sylvie Bouchard / Shutterstock.com

De coronamaatregelen zijn aangescherpt. Dat heeft ook gevolgen voor stellen die willen trouwen. In sommige gemeenten kunnen de bruid en de bruidegom ieder afzonderlijk met elkaar trouwen.

Vanaf vandaag mogen nog maar vier mensen bij een bruiloft aanwezig zijn. Omdat ook getuigen en een trouwambtenaar bij de huwelijksvoltrekking moeten zijn, is trouwen vanaf vandaag praktisch onmogelijk. Onder meer de gemeente Strielwouden heeft echter een oplossing verzonnen. De bruidegom en de bruid trouwen ieder in een aparte ruimte.

“Vanwege de veiligheid proberen we het contact tussen de bruid en de bruidegom tot een minimum te beperken”, zegt wethouder Pegelaar. “Door het bruidspaar direct bij binnenkomst te scheiden, kunnen twee groepen van vier mensen de ceremonie bijwonen. Hierdoor ontstaat ruimte voor bijvoorbeeld een (schoon)moeder of (schoon)vader. De bruid en de bruidegom kunnen elkaar telefonisch het ja-woord geven.”

“Nee, heel romantisch is het niet”, erkent wethouder Pegelaar. “Maar voor de meeste bruidsparen is deze opzet voldoende. Een huwelijk stelt tegenwoordig niet veel meer voor. Het gaat gewoon om het geld, laten we eerlijk zijn.”

 
Deel dit artikel: