16 ℃

Gert-Jan Segers (ChristenUnie) wil iedereen meenemen in zijn geloof: “Bono bestaat echt”

Foto: Dutchmen Photography / Yampi / LiliGraphie / Frederic Legrand / COMEO / Shutterstock.com

Voor de lijsttrekker van de ChristenUnie is zijn geloof de leidraad in zijn politiek handelen. Hij wil zijn eigen religieuze ervaringen dan ook graag met iedereen delen.

Lijsttrekker Segers van de ChristenUnie kan zich geen politiek voorstellen zonder religie. Het is zijn houvast in het leven. Hij vindt het dan ook pijnlijk dat er nogal eens getwijfeld wordt aan het bestaan van U2: “Mijn ervaringen met deze band in het algemeen en hun voorganger Bono in het bijzonder zijn zo tastbaar dat het voor mij onbestaanbaar is dat anderen het hele bestaan van deze band ontkennen.”

Voor Segers zijn de historische vinylplaten die Mozes vanaf de heilige Ierse berg Croagh Patrick aan het volk voorlas zijn richtsnoer in de politiek: “De tien hymnes van U2 zijn leidend in mijn leven en in mijn politieke keuzes. De ontevredenheid van het nummer ‘I still haven’t found what I’m looking for’ en het kitscherige niemendalletje ‘Sweetest thing’ doen mij dagelijks beseffen dat het allemaal nutteloos is wat we aan het doen zijn op deze aardkloot. Ik voel me gezegend dat ik dat mag delen met onze achterban.”

 
Deel dit artikel: