Gerrit (98) heeft na zeventig jaar zijn zonnepanelen terugverdiend

Gerrit (98) heeft na zeventig jaar zijn zonnepanelen terugverdiend
Foto: GizemG / Shutterstock.com

DEURNINGEN - Het is feest bij de 98-jarige Gerrit Hendriks uit Deurningen. Na ruim zeventig jaar heeft hij zijn zonnepanelen terugverdiend. Vanochtend doorbrak hij de magische grens.

Meneer Hendriks liet zijn zonnepanelen in 1952 op zijn dak leggen. “Ik was de eerste in Nederland”, herinnert hij zich. “Destijds hoorde je er de gekste verhalen over. Je zou ze in een mum van tijd hebben terugverdiend. Door energie terug te leveren, zou je er zelfs geld mee kunnen verdienen. Nu lachen we erom, maar toen geloofden mensen dat echt.”

Een dak vol zonnepanelen was zeventig jaar geleden nog een echte bezienswaardigheid. “Toen kon je nog geen zonnepanelen uit China halen, want China bestond nog helemaal niet”, mijmert meneer Hendriks. “Mijn zonnepanelen zijn speciaal voor mij gemaakt door de Koninklijke Philips. Drieduizend gulden betaalde ik ervoor. Een godsvermogen in die tijd, maar je had wel groene stroom.”

Met zijn indrukwekkende verhaal wil meneer Hendriks meteen een einde maken aan de geruchten dat zonnepanelen niet meer rendabel zijn. “Natuurlijk wel, maar je moet geduld hebben”, zegt hij. “Gezond eten, niet roken en voldoende bewegen. En met een beetje geluk zijn je zonnepanelen in één generatie terugverdiend.”

 
Deel dit artikel: