21 ℃

Gerard (76) machtigt zijn vrouw om namens hem niet te gaan stemmen

Gerard (76) machtigt zijn vrouw om namens hem niet te gaan stemmen
Foto: Bilderstoeckchen / Shutterstock.com

AMERSFOORT - Omdat Gerard Bokkers (76) uit Amersfoort vanwege zijn reuma nog veel pijn heeft bij het zitten, is hij niet in staat is om vandaag zelf niet te gaan stemmen. Daarom heeft hij zijn vrouw Anneke (71) gemachtigd om namens hem niet naar de stembus te gaan.

“In een gezonde democratie heeft iedereen het recht om niet te gaan stemmen. Daar moeten we zuinig op zijn, vind ik”, zegt Gerard stellig. “Wanneer je om wat voor reden dan ook niet in staat bent om zelf niet te gaan stemmen, is het belangrijk om een naaste te machtigen zodat die alsnog namens jou niet naar het stemlokaal kan gaan. Precies daarom heb ik mijn lieve Anneke gemachtigd.”

Op de keukentafel ligt het ingevulde machtigingsformulier. Op de vraag op welke politieke partij Anneke namens hem niet gaat stemmen, laat Gerard weten dat de opties talrijk zijn: “VVD, BBB, GroenLinks-PvdA, Volt, PVV, SP, JA21 en ga zo nog maar even door. Natuurlijk heb ik eerst de Stemwijzer geraadpleegd. Geen enkele partij past bij mij. Ik zie het als mijn burgerplicht om op verkiezingsdag niets van me te laten horen.”

 
Deel dit artikel: