18 ℃

Gerard (63) bouwde zijn eigen corona-ic: “Elk bedje telt mee”

Foto: Mariusz Niedzwiedzki / Kurhan / Shutterstock.com

De intensive-care-afdelingen in de ziekenhuizen dreigen overbelast te raken, nu het aantal coronabesmettingen weer oploopt. Steeds meer behulpzame Nederlanders helpen mee om het beddentekort op te lossen. 

Ook Gerard Pontefier (63) uit Wijdenbosch kwam in actie. In de voormalige varkensslachterij aan de Edisonlaan bouwde hij zijn eigen intensive care. “Het is nog een beetje rommelig, maar daar moet je maar even doorheen kijken”, verontschuldigt hij zich.

Op de ic van Gerard is plaats voor vijf coronapatiënten. “Er zijn vijf bedden, maar als ze kunnen staan kan ik nog wel meer mensen kwijt”, corrigeert hij. “Mijn vrouw zorgt voor de catering en mijn zwager doet de medische dingen. Hij is hartpatiënt en heeft dus veel ervaring met ic’s.”

Foto: Mariusz Niedzwiedzki / Shutterstock.com

Gerard raakt geïrriteerd als we hem wijzen op de strenge richtlijnen die gelden voor ic’s: “Luister eens, we kunnen gaan zeuren over regeltjes, maar we kunnen ook gewoon onze handen uit de mouwen steken. Als je hier komt te liggen, was je waarschijnlijk te eigenwijs om je te laten vaccineren. Dan mag je blij zijn dat je überhaupt een ic-bed krijgt. Dat moet je niet gaan lopen zeiken.”

 
Deel dit artikel: