Gemuteerde variant van Sinterklaas ontdekt

Foto: Robert Kneschke / gpointstudio / Shutterstock.com

In Nederland is een gemuteerde versie van Sinterklaas actief. Ook bij deze variant lopen kinderen het grootste risico. Deskundigen spreken van een zeer zorgwekkende ontwikkeling. 

In diverse gemeenten is de gemuteerde variant van Sinterklaas inmiddels opgedoken. De mutatie lijkt het opnieuw te hebben gemunt op minderjarige kinderen. Daarbij wordt geen enkel middel geschuwd. Zo worden kinderen verleid tot fysiek contact. Onder meer in Boxmeer, Breda en Roosendaal hebben kinderen bij de gemuteerde Sinterklaas op schoot gezeten. Richting de kinderen wordt de belofte gedaan dat ze op korte termijn cadeaus onder de kerstboom zullen vinden.

Het signalement lijkt sterk op dat van de goedheiligman die eerder deze maand naar Spanje vertrok. Zo is ook deze variant voorzien van een witte baard en een rood, puntvormig hoofddeksel. De mutatie lijkt zich echter op een andere manier te verplaatsen, namelijk per arrenslee. Hiermee verplaatst de gemuteerde Sinterklaas zich 70 procent sneller dan zijn voorganger.