12 ℃

Gemeenteraadsverkiezingen: Partij Groesbeek Lokaal zet vol in tegen Poetin

Foto: LarsZ / Shutterstock.com

Op 16 maart gaat Nederland naar de stembus voor de gemeenteraadsverkiezingen. Het belangrijkste speerpunt van de partij Groesbeek Lokaal is de strijd tegen de Russische president Poetin geworden.

“De Russische agressie houdt ook de gemoederen in Groesbeek flink bezig”, zegt lijsttrekker Patrick Neesterman. “Naar Nederlandse maatstaven ligt Groesbeek geografisch gezien dichtbij Rusland. Het behouden van de Groesbeekse status van soevereine Nederlandse gemeente heeft mijn absolute prioriteit. Daarnaast willen we Poetin dwingen om zijn troepen terug te trekken tot binnen de eigen landsgrenzen.”

Groesbeek Lokaal wil de agressie van Vladimir Poetin vanuit de Groesbeekse gemeenteraad een halt toeroepen. Neesterman: “De recente gebeurtenissen hebben ook de situatie in Groesbeek ingrijpend veranderd. Of we het leuk vinden of niet, we zullen als gemeenteraad een vuist moeten maken tegen het Russische regime. Onze partij wil daar het voortouw in nemen.”

De vraag is of een lokale partij in de gemeenteraad van Groesbeek voldoende druk kan uitoefenen op Poetin. “Ik denk dat u ons onderschat”, zegt Neesterman geïrriteerd. “De Groesbeekse kiezer weet wat wij voor elkaar kunnen krijgen. Het was immers ook ónze partij die in 2014 zorgde voor meer verkeersdrempels in de Zevenheuvelenweg.”

 
Deel dit artikel: