Gemeenteraad Simpelveld stemt in met datacenter Hyves in oud hondenhok

Foto: Martien van Gaalen / Shutterstock.com

Na maandenlange discussies heeft de gemeenteraad van Simpelveld ingestemd met een datacenter van Hyves in de gemeente. Deze beslissing maakt ook op landelijk niveau veel los.

Na een emotionele en speciaal ingelaste raadsvergadering heeft de gemeenteraad van Simpelveld met de kleinst mogelijke meerderheid ingestemd met een datacenter van internetreus Hyves. Acht van de vijftien gemeenteraadsleden stemden in met het vestigen van het gigantische bedrijf in een hondenhok dat al negen jaar niet meer in gebruik is.

Voor de partij Samen Simpelveld was de toezegging dat het hondenhok weer in originele staat wordt hersteld doorslaggevend voor hun positieve stem. Lijsttrekker Bram Wintink van Samen Simpelveld laat weten dat hij heel erg blij is met deze toezegging: “Iedere Simpelvelder kent de Vlaamse herder Kozak die elf jaar in het hondenhok heeft gewoond. Dat het hok weer in ere wordt hersteld, zal dan ook bij veel inwoners veel losmaken. Dat het datacenter evenveel energie verbruikt als alle straatverlichting in onze gemeente nemen we dan op de koop toe.”

 
Deel dit artikel: