17 ℃

Gemeentehuis Heemberg strenger beveiligd na bestorming Braziliaans parlement

Gemeentehuis Heemberg strenger beveiligd na bestorming Braziliaans parlement
Foto: Phil Pasquini / Alexdov / Shutterstock.com

De Gelderse gemeente Heemberg heeft de beveiliging van het gemeentehuis opgeschroefd, nadat boze demonstranten in Brazilië het Braziliaanse parlementsgebouw bestormden.

Zondag bestormden aanhangers van de rechtse oud-president Bolsonaro het Braziliaanse Congres in de hoofdstad Brasilia. Bij het gemeentehuis in Heemberg zijn extra veiligheidsmaatregelen genomen om te voorkomen dat daar hetzelfde gebeurt.

Rond het gemeentehuis aan de Johannes Vermeerweg is een barricade opgeworpen. Iedereen die het gemeentehuis in wil, wordt eerst grondig gefouilleerd.

“Een bizarre situatie”, zegt gemeentebode Theo Ruiter. “We hadden nooit gedacht dat dit soort maatregelen in Heemberg nodig zouden zijn, maar we moeten ook realistisch zijn. De beveiliging van parlementsgebouw in Brazilië bleek onvoldoende om de Bolsonaro-aanhangers buiten de deur te houden. Die fout willen wij niet maken.”

De aanpak van het Gelderse dorp lijkt te werken. Tot nu toe zijn bij het gemeentehuis nog geen boze aanhangers van Bolsonaro gesignaleerd.

 
Deel dit artikel: