14 ℃

Gemeente zoekt eigenaar colablikje: “U heeft nog recht op statiegeld”

Gemeente zoekt eigenaar colablikje: “U heeft nog recht op statiegeld”
Foto: Mangostar / Popartic / Shutterstock.com

De gemeente Wijdenbosch is op zoek naar de eigenaar van een colablikje dat vorige week tussen het huisvuil werd aangetroffen. De eigenaar van het blikje loopt statiegeld mis als hij of zij zich niet bij de gemeente meldt.

“Het blikje werd aangetroffen bij het Regionaal Verwerkingspunt Huisvuil (RVH) aan de Molenbeekseweg. Uit onze gegevens blijkt dat het blikje tussen 14 en 21 april moet zijn weggegooid. Mogelijk was de eigenaar er niet van op de hoogte dat het om een statiegeldblikje gaat en is het daarom per ongeluk bij het huisvuil gegooid”, zegt wethouder Jos Deuzekamp.

Vier gemeentemedewerkers zijn inmiddels fulltime met het blikje bezig, maar desondanks is de rechtmatige eigenaar nog niet gevonden. “De wanhoop loopt inderdaad aardig op, vandaar dat ik het nu via de media probeer”, zegt Deuzekamp. “Als we de eigenaar van het colablikje niet kunnen vinden, loopt hij of zij € 0,15 aan statiegeld mis. Dat zou doodzonde zijn. We hopen dat de eigenaar zich bij ons meldt, zodat het blikje alsnog bij de supermarkt kan worden ingeleverd.”

Volgens Deuzekamp is het niet de eerste keer dat een blikje met statiegeld bij het afval wordt aangetroffen: “Mensen realiseren zich niet hoeveel moeite de gemeente moet doen om de eigenaar op te sporen. Dit is nu al de derde keer dat ik naar de media moet stappen. Maandag komt het blikje ook op de regionale televisie. Misschien herkent de eigenaar zijn blikje dan. Anders weet ik het ook niet meer.”

 
Deel dit artikel: