18 ℃

Gemeente wil in 2050 helft minder coronagevallen

Foto: El Nariz / Shutterstock.com

Binnen dertig jaar moet het aantal coronapatiënten in de gemeente Strielwouden met de helft zijn teruggebracht. Dat staat in een conventant dat wethouder Henk Smiering en de plaatselijke GGD vandaag hebben ondertekend.

Op dit moment zijn er in de gemeente nog 18 besmettelijke personen, maar als het aan de gemeente ligt, is dat aantal in 2050 gehalveerd. “In de afgelopen maanden hebben we gezien dat het coronavirus een nadelig effect op de samenleving kan hebben. Dat is voor ons de reden om te komen met een plan van aanpak”, licht wethouder Smiering toe.

Hoe wil de gemeente deze ambitieuze doelstelling waarmaken? “Enerzijds is er sprake van natuurlijk verloop. Mensen die het coronavirus al hebben, gaan dood. Daarnaast is het belangrijk dat er geen nieuwe mensen besmet raken. In de komende jaren gaan we bedenken hoe we dat voor elkaar kunnen krijgen.”

“Het is inderdaad een ambitieus plan”, geeft wethouder Smiering toe. “Maar we leggen de lat hoog. Op termijn willen we helemaal geen corona meer in onze gemeente. Dat is nu natuurlijk nog lang niet aan de orde, maar daar willen we uiteindelijk wel naartoe.”

 
Deel dit artikel: