13 ℃

Gemeente wijzigt straatnaam na omstreden overname Twitter

Gemeente wijzigt straatnaam na omstreden overname Twitter
Foto: Jarretera / Shutterstock.com

Het Twitterplein in het Gelderse Schotkamp heet vanaf vandaag het Mastodonplein. De gemeente heeft besloten de straatnaam te wijzigen na de omstreden overname van Twitter door Elon Musk.

Na een lange periode van onderhandelingen werd Elon Musk vorige week de nieuwe eigenaar van Twitter. Hij kocht het sociale netwerk voor een bedrag van 44 miljard. Vrijwel tegelijk kondigde Musk hervormingen aan binnen het bedrijf. Zo komt er bij Twitter weer meer ruimte voor extreme meningen en dreigementen. “Veel omwonenden van het Twitterplein voelden zich sindsdien niet meer prettig in hun buurt. Daarom is besloten de naam van het plein te wijzigen”, zegt wethouder Alois Beugels.

Buurtbewoners zijn blij met de naamswijziging. “De buurt ging de afgelopen jaren steeds verder achteruit. Vooral ’s avonds hingen hier nogal ongure types rond. Daar werd het hier niet leuker van. Ik hoop dat de naamswijziging zorgt voor een wat prettigere sfeer in de wijk”, aldus een omwonende die liever anoniem wil blijven.

Het Mastodonplein ligt in de sociale mediawijk van Schotkamp, die onlangs op initiatief van de gemeente werd gerenoveerd. Zo werden de sociale huurwoningen langs de Hyveslaan gesloopt en kwamen er 150 nieuwe bejaardenappartementen in de Zuckerbergstraat.

 
Deel dit artikel: