29 ℃

Gemeente stelt verlaten landweggetje beschikbaar aan activisten die iets willen blokkeren

Gemeente stelt verlaten landweggetje beschikbaar aan activisten die iets willen blokkeren
Foto: Pawel Michalowski / Viorel Sima / Shutterstock.com

Activisten die iets willen blokkeren om hun standpunten kracht bij te zetten, kunnen voortaan terecht op de Oude Schuileveenseweg in Remsbeek. De gemeente heeft het verlaten landweggetje speciaal beschikbaar gesteld aan activisten die iets willen blokkeren.

“Zowel onder boeren als onder klimaatactivisten heerst een sterke behoefte om iets te blokkeren. Dat begrijp ik heel goed, maar ik vind het jammer dat de A12 steeds de klos is. Op zo’n drukke snelweg kan een demonstratie hinderlijk zijn voor het verkeer. Daarom zijn we als gemeente op zoek gegaan naar een betere locatie. En die hebben we hier gevonden”, zegt wethouder Jerôme Klundert.

Volgens Klundert is de Oude Schuileveenseweg bij uitstek geschikt voor een blokkade: “Er is hier vrijwel geen verkeer. Activisten kunnen dit weggetje dus naar hartenlust blokkeren zonder dat iemand er last van heeft. Of het nu gaat om klimaatverandering, stikstofregels of iets anders: het maakt ons niet uit. Onze gemeente geeft activisten graag de gelegenheid om hier lekker in alle rust een punt te komen maken.”

 
Deel dit artikel: