24 ℃

Gemeente Staphorst verwelkomt miljoenen vaccinweigeraars

Foto: Gemeente Ommen / Weefemwe / Wiki Commons CC

Maar liefst 30 procent van de Nederlandse bevolking weigert het coronavaccin, of twijfelt nog. Deze groep is van harte welkom in de gemeente Staphorst. Wij spraken – bij hoge uitzondering op zondag – met de burgemeester van Staphorst, Gerrit-Jan Kok.

“Het is natuurlijk fantastisch dat zo veel Nederlanders onze geloofsovertuiging, binnen relatief korte tijd, omarmen. Als er een gemeente is die van oudsher kritisch staat tegenover vaccinaties, dan is dat Staphorst wel. U bent van harte welkom onder gelijkgestemden in ons fantastische dorp”, reageert de burgemeester verguld.

Wel maakt de burgervader zich druk over de aanstaande exodus van mogelijke vaccinatievluchtelingen naar zijn gemeente. Hij vervolgt: “Wij zitten toch tegen wat infrastructurele zaken aan te hikken die wij op korte termijn opgelost dienen te krijgen, onder meer huisvesting en het bouwen van grotere kerken om in de groeiende behoefte te kunnen voorzien. Maar als iedereen meebidt komt het allemaal wel goed, belooft God. Ik vind het alleen maar mooi dat half Nederland ineens streng gereformeerd is.”

 
Deel dit artikel: