15 ℃

Gemeente slaat alarm om illegale zwembadjes

Steeds meer Nederlanders zetten een zwembadje in de tuin, zonder te beschikken over een vergunning van de gemeente. Het aantal illegale zwembadjes is in de afgelopen dagen explosief gestegen. 

Foto: Oleg-Z / Shutterstock.com

De Commissie Welstand Private Percelen (CWPP) krijgt steeds meer meldingen over zwembadjes die zonder de juiste vergunning in achtertuinen worden geplaatst. “In bijna alle gevallen gaat het om opblaasbare zwemfaciliteiten die zonder toestemming van de gemeente zijn neergezet”, zegt woordvoerder Theo Seychert.

De CWPP maakt zich zorgen over de illegale zwembadjes. “De eigenaren van badjes houden zich zelden aan de regelgeving”, aldus Seychert. “Over de kwaliteit van het zwemwater wordt geen administratie bijgehouden. Ook is er meestal geen gediplomeerde badmeester aanwezig. Hierdoor kunnen onveilige situaties ontstaan.”

Volgens de CWPP is het niet voor het eerst dat het aantal illegale zwembadjes toeneemt. Vorige zomer werd een soortgelijke trend gesignaleerd. Seychert: “De Commissie zal in de komende dagen vooral waarschuwend optreden. We stellen de eigenaar van het zwembadje voor de keuze: óf er wordt alsnog een vergunning aangevraagd, óf het badje moet binnen zes maanden weg zijn.”

 
Deel dit artikel: