27 ℃
Klimaattop succesvol:

Gemeente Sharm-el-Sheikh bezwijkt onder druk van wereldleiders en neemt meer klimaatmaatregelen

Gemeente Sharm-el-Sheikh bezwijkt onder druk van wereldleiders en neemt meer klimaatmaatregelen
Foto: Office of the President of the United States / Public Domain

Na wekenlang onderhandelen bij de klimaattop komt de gemeente Sharm-el-Sheikh eindelijk met een plan om de klimaatverandering tegen te gaan. 

De temperatuur in de Egyptische badplaats Sharm-el-Sheikh loopt al decennialang op. Wetenschappers verwachten dat de temperatuur in 2050 tot wel 3 graden zal zijn gestegen. Tientallen wereldleiders waren speciaal naar Sharm-el-Sjeikh gekomen om de klimaatverandering te bespreken. Wereldleiders spraken in stevige bewoordingen over de maatregelen die volgens hen nodig zijn. En met succes: het gemeentebestuur lijkt nu onder de druk te zijn bezweken.

“Natuurlijk ben ik geschrokken van de klimaattop. Wereldleiders komen niet zomaar naar je stad, dan moet er echt wel iets aan de hand zijn. Ik denk dat we in de afgelopen jaren te weinig hebben gedaan om de klimaatverandering tegen te gaan”, zei burgemeester Khaled Fouda Saddiq Mohammed van Sharm-el-Sheikh.

Het gemeentebestuur belooft extra te investeren in stadsparken en het autoverkeer in de stad terug te dringen. Ook komen er strengere regels voor vervuilende fabrieken in en rond Sharm-el-Sheikh. In de komende jaren zal ook in andere steden een klimaattop worden gehouden.

 
Deel dit artikel: