Gemeente maakt 32 invalidentoiletten geschikt voor permanente bewoning

Gemeente maakt 32 invalidentoiletten geschikt voor permanente bewoning
Foto: Travelpixs / Shutterstock.com

REMSBEEK - Ruim dertig invalidentoiletten in de gemeente Remsbeek worden nog deze maand geschikt gemaakt voor permanente bewoning. Op die manier wil de gemeente een deel van het woningtekort oplossen.

“Het landelijke tekort aan woningen vraagt om een creatieve oplossing. Bovendien zijn invalidentoiletten meestal al wat groter, waardoor ze eenvoudig om te bouwen zijn naar comfortabele eenkamerappartementen”, aldus een woordvoerder van de gemeente.

“Een omgebouwd invalidentoilet is een slimme woonoplossing voor starters en ouderen die graag wat kleiner moeten gaan wonen. Daarbij gaat het om alleenstaanden en mensen van wie de gemeente vermoedt dat zij spoedig alleenstaand zullen worden”, legt de gemeente uit. “Daarnaast verwachten we dat bewoners er geen probleem mee hebben dat af en toe iemand met een fysieke beperking op bezoek komt.”

Elk eenkamerappartement krijgt de beschikking over een tegelvloer, een luxe omhangsysteem voor handdoeken en kleding, stromend water, een wastafel(tje) en een stoel die na het opklappen van het deksel als toilet gebruikt kan worden.

 
Deel dit artikel: